Olen Mikael Kempeleestä. Vuonna 2014 valmistuin musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Samana vuonna tutustuin PRO-AQUAan kotiesittelyn kautta ja päätin ryhtyä myyntiedustajaksi. En siis aloittanut ainakaan vielä musiikkialan töitä, mutta teen satunnaisia soittokeikkoja.

Olen jo pikkupoikana myynyt kaikenlaista pinsseistä ja keksipaketeista lähtien. Myynti lienee veressä, koska suvussani on ollut paljon myyjiä. Kiinteistöhuollon ja kalatehtaan työn kautta päätyminen PRO-AQUA-myyntiedustajaksi oli yksi parhaimpia käännekohtia elämässäni. Työn on antanut enemmän kuin se on ottanut. En tarkoita rahaa.

Tämän työn rikkaus piilee kohtaamisissa ja läsnäolon voimassa käydessäni asiakkaiden kodeissa. Poikkeuksellisen työilmapiirin ja yhteisöllisyyden verhoama työyhteisö on tarjonnut ihanteellisen kasvualustan myös minunlaiselle herkälle persoonalle. Kaikissa töissä on haasteita ja voiton hetkiä, niin myös PRO-AQUA-työssä, mutta kuinka monessa työyhteisössä saat haasteiden hetkellä aina tuen ja tsemppauksen soititpa kenelle hyvänsä?

TAUSTANI

 • ”Olen Mikael ja kotoisin Kajaanista”
 • ”Muutin Ouluun 7 vuotta sitten opiskelemaan selloa. Opiskelun ohella huomasin, että sellon soittaminen työnä ei ole minun juttu, vaikka se muuten onkin minun juttu.”
 • ”Kun hakeuduin työelämään, niin menin pakkaamaan kaloja. Tämä oli määräaikainen työ. Kun työ päättyi, niin jäin tyhjän päälle. Sitten meille tuli myyntiedustaja esittelemään PRO-AQUAn. Esittelyssä heräsi kiinnostus PRO-AQUA myyntityöhön.”
 • ”Aloitin PRO-AQUA myyntityön joulukuussa 2014”
 • ”Olen ollut ”vapaa tekijä”. Olen itse päättänyt milloin teen ja paljonko teen PRO-AQUA myyntityötä. Minulla on myös tämä soitin ja välillä tulee soittoprojekteja. Pystyn järjestelemään aikataulut sen mukaan. Se on passanut meidän perheellemme ja minulle itselleni. Olen sen verran herkkä persoona, että en mielelläni paahda koko ajan. Se ei passaa minulle. Tarvitsen välillä täydellisen rauhoittumisen. Sitten kun pääsen liikkeelle, niin paahdan menemään. Ja sitten tulee tulosta ja pidän pienen breikin. Tämä tapa toimia on sopinut minulle hyvin ja tällä mennään jatkossakin.”

TULOKSENI

 • Olen myynyt 51 PRO-AQUAa heinäkuu 2016 mennessä

MITEN ELÄMÄ ON MUUTTUNUT PRO-AQUAN KAUTTA

 • ”Elämä on muuttunut tosi paljon PRO-AQUAn myötä. Olin aika lailla hukassa – monessa asiassa pihalla.”
 • ”Opin PRO-AQUA myyntityön kautta katsomaan asiakkaita ja ihmisiä silmiin sekä kuuntelemaan. Se näkyi myös perhe-elämässä ja ystävien kanssa arjessa. Mitä tapahtuu, kun katson sinua silmiin? Kyllä, vuorovaikutusta. Mitä tapahtuu, kun alkaa kuuntelemaan? Kyllä, opin olemaan läsnä. Ja tämän jälkeen rupesi tulemaan kauppaa.”
 • ”Sain PRO-AQUA myyntityön kautta myös muutamia ihmissuhteita takaisin, jotka olivat olleet ”tauolla”. Menin ensimmäiselle esittelemään PRO-AQUAN ja hän osti sen ja sanoi: ”Oletpa sinä hyvin vakuuttava”. Sen jälkeen olemme olleet tekemisissä. Kävin myymässä toisellekin ja hän osti – ja alkoi myyntiedustajaksi myyntitiimiini. Edellisen kerran olimme olleet 3 vuotta sitten yhteydessä ja nähneet. Nyt olemme tosi paljon tekemisissä.”

KEHITTYMINEN JA KASVU

 • ”Ennakkoluulojen ja -asenteiden kanssa on ollut ihan hirveän iso opettelu, että ei anna millään tavalla niiden vaikuttaa, koska niillä ei ole mitään merkitystä. Olen mennyt monesti paikkaan, että ”ei hyvää päivää, mikähän täällä asuu”. Ja sitten menen pihaan, joilla on viimeisen päälle kaikki, iso talo, ja ”näillä täytyy olla hirveästi rahaa”, ja ei tule kauppaa.”
 • ”Pasi on sanonut, että pienituloiset ovat ihan hirveän kivoja asiakkaita. Ne ostavat, koska ymmärtävät, että PRO-AQUAlla voi säästää.”
 • ”Tässä kuussa kumpikin asiakas ovat olleet pienituloisia. Yksinhuoltajaäiti, 3 lasta ja määräaikainen työ – osti PRO-AQUAn heti maksulla, vaikka esittelyn alussa sanoi, että ”en pysty hankkimaan tätä”.”
 • ”Seuraavana aamuna pienituloinen eläkeläispariskunta osti PRO-AQUAn. Yleensä itse on esteenä kaupalle.”
 • ”Älä aliarvioi kenenkään ostovoimaa. Siinä on ollut oivaltamista.”

MIKSI TEEN PRO-AQUA MYYNTITYÖTÄ?

 • ”Tykkään PRO-AQUA myyntityöstä!”
 • ”Tässä työssä on jotain … Yksi juttu voisi olla: Kuinka monessa työssä sinä pääset ihmisten kotiin? Ja esittelet siinä heidän kodissaan … se on tavallaan hyvin intiimi tilanne … kuulet elämäntarinoita ja kuuntelet … ja jos et kuuntele heidän elämäntarinoita, niin et saa kauppaa.”
 • ”Tämä on haastava työ. Ja kun olet haastavassa työssä, niin tarvitset työkavereita, työyhteisöä. Työyhteistön tuki on erittäin tärkeä.”
 • ”Työkavereiden kanssa tulee jaettua paljon muutakin kuin sitä työasiaa. Ja monesti se muu asia, mitä jaetaan, on vielä tärkeämpää kuin ne työasiat.”
 • ”Ihan rehellisesti suomeksi sanottuna, tästä on tosi helppo saada rahaa. Mutta se ei ole se tärkein juttu!”

Hae tätä työtä