Olen tehnyt siivoustyötä noin 40 vuoden ajan, josta 30 vuotta omassa yrityksessä. Meillä on useita asiakkaita julkiselta ja yksityiseltä sektorilta. Työkohteitamme ovat asuinkiinteistöt, toimistot, kodit, päiväkodit ja koulut Helsingissä ja Sipoossa. Käytän työssäni päivittäin useampaa PRO-AQUAa. Parhaimmillaan minulla on samassa huoneessa kolme PRO-AQUAa, joista yhdellä puhalletaan pölyt ilmaan, toisella imetään pölyinen huoneilma veteen ja kolmannella pölyimuroidaan.

Siivouskohteissa haasteena on usein ahtaisiin ja korkealla oleviin paikkoihin pääseminen. PRO-AQUA on ollut tässä suureksi avuksi, kun voimme sillä puhaltaa pölyt pois pattereiden takaa ja imeä ne talteen toisella PRO-AQUAlla. Putkistot, seinät ja katot puhdistamme PRO-AQUAn luonnonharjaksisella pöly- tai parkettiharjalla.

Käytämme myös PRO-AQUAn painehuuhtelutoimintoa. Tekstiilipinnoille ruiskutetaan paineruiskupullolla vahvaa puhdistusaineliuosta ja annetaan vaikuttaa aika pitkään. Lopuksi pinnat huuhdellaan puhtaalla vedellä PRO-AQUAn matto- tai kalustesuulakkeella.

Mattojen pesemisessä olen hyödyntänyt PRO-AQUAa vain vähän – pääasiassa siitä syystä, että yhteistyökumppanimme hoitaa niiden puhdistamisen. Joskus olen käyttänyt painehuuhtelua veden imurointiin painavista matoista. PRO-AQUAn mattosuulake on tässä mielestäni kätevä, ja matot kuivuvat sen jälkeen huomattavasti nopeammin.

PRO-AQUAn etuna on myös se, että puhdistus onnistuu pelkällä vedellä. Usein juuri hajusteet aiheuttavat allergiaoireita ihmisille. Mitä vähemmän puhdistusaineita käytetään, sitä parempi se on sekä ihmisten että luonnon kannalta.

Kotisiivouskohteissa käytän PRO-AQUAa normaaliin imurointiin lemmikkieläintalouksissa tai muuten erityisen pölyisissä kohteissa. PRO-AQUAn luonnonharjaksinen pölyharja on ollut näissä kohteissa näppärä. Imuroin sillä pölyt sähkölaitteiden ja TV-tasojen päältä eikä niitä tarvitse erikseen puhdistaa pölystä. Myös lopputulos on sekä minun että asiakkaidemme mielestä selvästi parempi, eikä pöly laskeudu yhtä nopeasti pinnoille kuin normi-imurilla. Käytämme yleensä myös PRO-AQUAn tamppaavaa mattoimuria, jolla paksutkin matot saadaan nukan juurta myöten puhtaiksi.

Kotona olen käyttänyt PRO-AQUAa lähinnä imurointiin ja sen jälkeiseen ilman puhdistukseen. Eli imuroinnin jälkeen olen vaihtanut veden ja jättänyt laitteen päälle nappaamaan talteen ilmassa leijuvat pölyhiukkaset. Käytän PRO-AQUAa myös pölyn ja lemmikkieläinten karvojen imurointiin erilaisilta pinnoilta.

PRO-AQUA on ollut poikkeuksellinen laite koko siivousurani aikana – meni yli neljä vuotta ennen kuin laite tarvitsi ensimmäistäkään huoltoa todella kovasta käytöstä huolimatta. Huoltoa ei varmaan olisi tarvittu vieläkään, mutta koneilla oli poistettu ilmasta rakennuspölyä, johon ei yleensä mikään imuri sovellu ilman erillisiä rakennuspölyn imemiseen tarkoitettuja suodattimia. Moottoreiden puhdistus ja huolto suoritettiin nopealla tempolla eikä käyttökatkoa tullut nimeksikään. Kun tarvitsimme kiireellisesti alkavaa keikkaa varten kolmannen PRO-AQUAn, edustaja kävi tuomassa sen kotiini jo saman illan aikana.

Sirkku Vaskimo, yrittäjä, siivousteknikko
Pääkaupunkiseudun SP-Siivous Oy
Råkilankuja 14, 01120 Västerskog, 0400 433 650, sirkku@spsiivous.fi