Ison sähköharjan harjatela pyörii nopeasti, jopa 3 000 kierrosta/min kovalla lattiapinnalla. Se tärisyttää, harjaa ja kuljettaa voimakkaalla ilmavirralla epäpuhtaudet pois. Se on loistava siivouskaveri sängyille, sohville ja matoille. Mikäli petauspatjan pinta on ”pumpulinpehmeä”, niin jätä lakanakangas väliin, jolloin harjakset eivät aiheuta tarttumista. Uutena lisävarusteena on tullut hygieninen vuodesuoja, joka soveltuu hyvin pumpulipintaisille patjoille käytettäväksi. Kokeilemalla oppii tunnistamaan hyvät materiaalit.

Lisäksi ilmavirtaa eli moottorin tehoa säätämällä ja millaisella nopeudella kuljettaa isoa sähköharjaa petauspatjan päällä on suuri vaikutus käyttöön – kokeilepa! Purkaantuvat langat tekstiileissä kannattaa hyvissä ajoin korjata ja päätellä, ettei purkaannu ihan suotta lisää. Älä unohda käynnissä olevaa sähköharjaa paikoilleen pyörimään, sillä harja pyörii ja mekaanisesti hankaa sitä yhtä kohtaa suotta. Kokeilepa laittaa käsi petauspatjan alle ja ajele petauspatjan päältä sähköharjalla. Tunnet tärinän ja ilmavirran jopa 20 cm syvyydeltä. Tähän se ison sähköharjan puhdistusteho perustuu, ihan huippua! Hienojakoinen pöly nousee ilmavirtauksen ja osin tärinän voimasta ylöspäin sekä harja harjaa pölyn pinnoilta pois. Tämä on parasta puhtautta, syväpuhtautta!

Voit kääntää ison sähköharjan ylöspäin (”katolleen”) esimerkiksi sängyn päälle. Sen päältä voit ajella ja puhdistaa mm. tyynyt. Näin varsinkin, jos et jaksa kannatella isoa sähköharjaa, mutta tyynyt pysyvät hyvin käsissä. Varovaisuutta, etteivät sormet osu pyörivään harjaan! Lasten kanssa on oltava varovainen.

Sängyn syväpuhdistaminen PRO-AQUAlla -vinkit aukeavat uuteen välilehteen.

Pieni sähköharja toimii samoin kuin iso sähköharja, mutta on kooltaan paljon pienempi, hellävarainen ja kevyt käsitellä. Tällä pienellä sähköharjalla on kätevä käsitellä tyynyt, peitot, sohvan ja patjan reunat sekä auton penkit. Koiran ja kissankarvat saavat myös hyvin kyytiä.