Imuroi isolla sähköharjalla syväpuhdistaen pörrölankamatot (ihan kaikki matot) muutaman kerran vuodessa kolmeen kertaan: ensin pinnalta suurimmat, sitten käännät maton ja tärisytät pohjapuolen kautta irtohiekat mattokuidun tyvestä pois, käännät maton sivuun, imuroit lattialle karisseet hiekat ja liat sekä lopulta maton pinnan vielä puhtaaksi ruudukkomallilla. Sähköharjalla teet aina peruspuhdistuksen esimerkiksi joka toinen viikko ja ylläpitosiivoukset luonnonharjasuulakkeella.

PRO-AQUAn sähköharja soveltuu kaikentyyppisille matoille. Joidenkin mattojen, kuten pitkälankaisten karvalankamattojen tai pitkälankaisten käsinkudottujen mattojen, kanssa on haasteita, koska maton kuteet (karvalangat) ovat niin pitkiä, että ne menevät sähkömoottoriharjan harjatelan ympärille sammuttaen sähkömoottoriharjan (johtuu ”kitkavastuksesta”, jolloin moottorin ”ylikuumenemisuoja” sammuttaa sähköharjan moottorin). Tällöin voit vähentää moottorin tehoja puolesta jopa minimiin (asentoon Air), jolloin sähkömoottoriharja ei ole liian tiukasti mattoa vasten synnyttäen ”kitkavastusta”. Lisäksi aivan ohuiden silkkimattojen käsittelyssä suosittelemme luonnonharjasuulakkeen käyttöä.

PRO-AQUAn sähkömoottoriharjan harjatela ei revi maton pintaa. Mikäli matto on niin ohut, että se ”kuroutuu” suulakeosan sisään, niin silloin on helpompi harjata matot luonnonharjasuulakkeella. Huom! tällöinkin kannattaa matot tärryyttää sähkömoottoriharjalla ensin taustapuolelta.

Mattojen puhdistus -vinkit avautuvat uuteen välilehteen.