Sulata ensin

PRO-AQUAn avulla pakastimen sulatus, puhdistus ja kuivaus sujuvat nopeasti. Kiinnitä letkut PRO-AQUAn imuaukon istukkaan sekä ilmanpoistoaukkoon (puhallustoiminto). Laita letkujen päät pakastimen sisälle, sulje kansi ja käynnistä PRO-AQUA.

Kun pakastin on sulanut, ime sulanut vesi pois rakosuulakkeella ja kuivaa pakastimen seinät mattosuulakkeella. Tämän jälkeen pakastin on puhdas, kuiva ja valmis haukkaamaan sisäänsä uuden sadon. Huolehdi myös kylmälaitteittesi takaosien siisteydestä, sillä pöly putkistojen ympärillä lisää laitteen energiankulutusta.

Vakumointi säästää tilaa

Vakumointi eli tyhjiöpakkaaminen on kätevä menetelmä luonnonantimien säilömisessä. Pakastettavat marjat, sienet ja vihannekset kannattaa imaista vakuumiin, paremman säilyvyyden lisäksi tilansäästökin on huomattava.

Vakumoinnille löytyy käyttöä muussakin kesätekemisessä. Matkailijat, retkeilijät ja veneilijät voivat pakata esimerkiksi pyyhkeet, vuodevaatteet ja varavaatteet kestäviin ja vesitiiviisiin vakuumipusseihin, jolloin ne pysyvät siisteinä ja vievät vähemmän tilaa.

Katso ohje pakastimen sulattamiseen ja kuivaamiseen »

Katso ohje marjojen vakumointiin ja pakastamiseen »

Tilaa ilmainen esittely kotiisi »