Matot, kuten muutkin kodin tekstiilit ja pinnat, kaipaavat säännöllistä huoltoa. Oikein hoidettuina matot näyttävät hyviltä vuodesta toiseen. Tarve mattojen uusimiselle vähenee ja luonto kiittää.

Näin selviät matonpesu-urakasta

Mattojen pesu voi olla mukavaa puuhaa mattolaiturilla kauniina kesäpäivänä. Kaikilla ei kuitenkaan ole tähän mahdollisuutta, ja painavien mattojen edestakaisin kuljettaminen ja kuivaaminen asettavat omat haasteensa. Pesulassa mattojen pesu puolestaan saattaa olla yllättävän kallista.

Kun sinulla on kotonasi PRO-AQUA, voit puhdistaa matot milloin haluat – sinun ei tarvitse lähteä etsimään lähintä matonpesupaikkaa tai pesulaa. Näin säästät sekä aikaa, kukkaroa että itseäsi. Kaupan päälle saat kotiin puhtaiden mattojen ihanan raikkaan tuoksun.

Anna lialle ja tahroille kyytiä

PRO-AQUAn painehuuhtelulaitteen suulakkeilla mattojen pesu on helppoa ja nopeaa. Voit pestä ja kuivata matot omalla paikallaan tai vaikkapa kylpyhuoneen lattialla. Imuroi matot huolellisesti sähköharjan moottorisuulakkeella ennen pesua.

Painehuuhtelun mattosuulakkeella peset kätevästi kaikki kodin matot: räsymatot, puuvillamatot ja villamatot. Lisää raikasvesisäiliöön korkillinen yleispuhdistusainetta – ympäristöystävällinen puhdistusaine tehostaa pesuvaikutusta ja antaa matoille raikkaan tuoksun. Sitkeämmät tahrat lähtevät tahranpoistoaineella.

Huuhtele huolellisesti

Tarvittaessa voit käyttää mattojen pesussa apuna märkäpesusuulaketta, joka toimii juuriharjan tavoin, kun irrotat suulakkeen kumihuulaosan. Pesun jälkeen huuhtele matto puhtaalla vedellä niin monta kertaa, ettei pesuainetta jää mattoon. Matto on puhdas, kun vesi on täysin kirkasta eikä matto tunnu liukkaalta.

Veden poistaminen matosta sujuu parhaiten painehuuhtelun verhoilu- eli huonekalusuulakkeella.

Erilaisten mattojen pesu

Katso ohje puuvillamaton pesuun »

Katso ohje villamaton pesuun »

Katso ohje räsymaton pesuun »

Tilaa ilmainen esittely kotiisi »